Alguna vegada has vist el número 16 escrit en números romans i t'ha fet pensar en algun Xavi? T'has preguntat mai per què quan fan obres, posen tanques? Fas coses absurdes quan ningú et veu? Si has respost afirmativament a alguna d'aquestes preguntes, aquest és el teu blog.
P.D: Aquestes coses absurdes, fes-les en públic, així tots riem més.

dimarts, 29 de novembre del 2016

13 exemples de Publicitat Enganyosa

La publicitat enganyosa és aquella en què les característiques del producte que s'anuncia no corresponen amb les del que s'ofereix, sent aquest últim per norma general de menor qualitat.


Segur que tothom ha tingut alguna decepció al comprar algun producte, perquè les expectatives eren molt millors que la realitat. Una hamburguesa que es veia molt bé a la foto però en realitat era molt més petita i aixafada, o una piscina pel jardí on hi sortia tota la família a la foto i en realitat només hi caben 2 nens petits i l'aigua cobreix fins els genolls...

Hi ha molts tipus de publicitat enganyosa, i per desgràcia s'utilitza en tots els àmbits, amb la intenció de crear unes esperances a algú perquè adquireixi un producte i així beneficiar l'empresa, però que després no ofereix el que promet o anuncia. També ho és l'ocultació d'informació rellevant que pot fer canviar d'opinió al comprador.
Per exemple: Una persona està pensant en comprar una casa, però l'agència immobiliària no li ha dit que està construïda sobre un antic cementiri i que l'antic propietari va morir allà

Un altre exemple d'ocultar informació

Els casos més comuns de publicitat enganyosa són els productes per perdre pes, màquines per tonificar els músculs, joguines que no tenen res a veure amb l'anunci o la caixa, la presentació de les imatges de menjar ràpid, o els banners d'algunes pàgines web que t'avisen que acabes de guanyar un premi.

A continuació alguns exemples recopilats de la xarxa:


Quants cops ens hem equivocat de botó i se'ns han obert pàgines que no tenen res a veure?

Estafa, les bosses de patates que contenen 80% d'aire i 20% de patates fregides

Igualet al de l'envàs

El mango és una font natural de Vitamina A. El refresc conté 0% de Vitamina A

Només pel fet de vibrar ja et crema els greixos, encara que estiguis estirat al sofà

Piscines inflables, sempre destrossant les il·lusions dels nens (i no tan nens)

El pitjor d'això és que encara hi ha gent que s'ho creu

El dia sense IVA, el producte està més car que un dia normal. Quin tipus d'IVA han restat aquí?

Cadenes de menjar ràpid, un cas a part. Si algú en troba alguna on la foto de l'anunci es correspongui amb la realitat, que m'ho faci saber.

Utilitzem maquillatge per tapar les imperfeccions, ens posem una faixa per amagar una mica la panxa, ens posem uns sostenidors que pugen els pits i els fan semblar més grans, ens posem perruques per dissimular l'alopècia, ens tenyim el cabell per tapar les canes, ...  Però després ens sentim estafats quan som víctimes de la publicitat enganyosa. Crec que tots som una mica hipòcrites en aquest sentit.

Efecte d'uns sostenidors push-up. Troba les 2 diferències.

Efecte del maquillatge

Efecte d'una perruca

1 comentari: